Brazilska depilacija je depilacija pri kateri odstranimo dlake na intimnem predelu. To pomeni da vključuje odstranitev vseh dlak na predelu bikinija, venerinega hribčka, sramnih ustnic, presredka in anusa.  Po želji stranke se lahko pusti tudi črtica ali trikotnik, načeloma pa se odstranijo vse dlake.

Bikini depilacija je depilacija kjer se dlake odstranijo samo v predelu bikinija torej se smatra bikini predel tisti predel ko dlake gledajo izven hlačk.

V lepotnem studiu Amaia se brazilska depilacija in bikini depilacija izvaja samo s sladkorno pasto.  Ko je opravljena brazilska depilacija ali bikini depilacija ni bolečega občutka po depilaciji – koža se pomiri v 15 minutah.

brazilska depilacija

Zakaj je brazilska depilacija pametna odločitev?

Brazilska depilacija je opravljena hitro, časovno traja od 15-20 minut. Dlaka se odstrani že pri 3mm.   Ker se dlaka odstrani s korenino vred je uspešna in za dlje časa. Brazilska depilacija dlake razredči, stanša in zmanjša njihovo rast. Priporočljivo je vzdrževanje depilacije enkrat na mesec oz na 3 do 4 tedne; odvisno od rasti dlake. Zmanjša se tudi pri večini pojavljanje vraščenih dlak- žal pa se (govorim iz prakse) pri občutljivih kožah še vedno pojavlja ta težava. Pri tej težavi si lahko pomagamo z rednim pilingom in izdelki proti vraščanju dlak.  Za to vrsto depilacije se večinoma odločajo iz estetskega in higienskega razloga. Najbolj je priljubljena v poletnem času, ko pokažemo več kože in pred odhodi na počitnice.

Brazilska depilacija in njen postopek

Pred prihodom v studio je priporočljivo, da je koža očiščena in da ni namazana s kremami ali losjoni za telo. Ob neprijetnemu občutku ali zadregi depilacije stranka lahko dobi hlačke za enkratno uporabo v nasprotnem primeru se brazilska depilacija lažje izvaja če je stranka gola. Ker se brazilska depilacija izvaja s sladkorno pasto pri tej vrsti depilacije uporabljamo otroški puder, ki osuši prepoteno kožo. Sladkorna pasta se nanaša z roko v nasprotni smeri rasti dlake in dlake odstrani v smeri rasti dlake. Tako je priporočena dolžina 3 mm, v nasprotnem primeru je lahko boleč cukajoč občutek. Rabljena pasta se nato odvrže in je samo za enkratno uporabo. Po končani depilaciji se koža očisti z vlažno toplo brisačko in koža namaže z gelom od aloe vere.

Sprejem naročil

Mob. 040 835 644

E-mail: info@studio-amaia.si

Rezervacija termina

Dovolim, da uporabite moje podatke za namen priprave ponudbe, pogodbe in komunikacijo poslovnega sodelovanja. Prebral sem pogoje poslovanja in se z njimi strinjam.

Pogoje poslovanja si preberite tukaj.