Diamantni piling ali mikrodermabrazija je naravni  postopek kjer postopoma in kontrolirano luščimo povrhnjico (epidermis), predvsem poroženele (stratum corneum) in zrnate plasti (stratum granulosum). Diamantni piling se izvaja z diamantnimi konicami ter vakumom. Med izvajanjem posega odstranjuje odmrle kožne celice, hkrati pa pospeši mikrocirkulacijo in s tem obnavljanje kože.

Kadar postopek izvajamo bolj agresivno – nad gubami ali brazgotinami – lahko dosežemo učinkovito izboljšanje njihovega izgleda s pomočjo pospešene cirkulacije in zmožnostjo samoobnavljanja, ker postopek v bazalni plasti kože sproži nastajanje fibroblastov. Fibroblasti sintetizirajo glavne sestavine za pomlajevanje: kolagen, elastin, glikozaminoglikan in hialuronsko kislino.

Povrhnjica postane dovzetna za sprejem aktivnih substanc, zato diamantni piling priporočamo vsem moškim in ženskam, ki želijo zdravo, pomlajeno, svežo kožo s sijočim izgledom. Diamantni piling učinkovito preprečuje tudi hiperpigmentacijo.  Hiperpigmentacija nastane zaradi povečanega nastajanja in odlaganja melanina po čelu, licih, zgornji ustnici, nosu, občasno pa tudi po čeljusti. S pomočjo revulucionalne metode diamantnega pilinga bo vaša koža pridobila enakomeren ten, površina kože pa se bo s pomočjo regeneracije začela obnavljati.

Diamantni piling in njegove prednosti

Z diamantnim pilingom izboljšamo stanje kože pri brazgotinah, hiperpigmentaciji, nečisti koži, širokih porah, gubah, strijah, pomanjkanju tonusa. Trajanje terapije je odvisno od starosti stranke, tipa kože, obsega problema in področja, ki ga obravnavamo. Učinki diamantnega pilinga so vidni že po prvem tretmaju, za maksimalni učinek pa se priporoča 6-8 tretmajev na vsakih 7-10 dni. Za vzdrževanje svetujemo poseg ponoviti 3x letno.

Diamantni piling v Lepotnem studiu Amaia

Diamantni piling izvajamo na obrazu, hrbtu, rokah, komolcih, dekolteju in kolenih. Postopek je neboleč in primeren za vse tipe kože. Ne izvaja se v primeru akutnih aken, nezaceljene poškodovane kože, izrazitih kapilarah, pred izpostavljanjem soncu, v nosečnosti, pri jemanju močnih hormonskih zdravil, ob zdravljanju različnih kožnih obolenj, pri posameznikih, ki se zdravijo zaradi hemofilije ali sladkorne bolezni. Koža je po tretmaju rahlo občutljiva, zato odsvetujemo izpostavljanje soncu, nanašanju ličil v naslednjem dnevu ter uporabo krem z visokim UV-zaščitnim faktorjem.

V okviru lepotnega studia Amaia Vam nudimo nego obraza in nego telesa po metodi diamantnega pilinga:

Nega obraza
piling z masko in kremo
piling z masažo, masko in kremo
piling v kombinaciji z nego obraza
Nega telesa
piling rok/hrbta/komolca/kolena/dekolteja in vrat.

Sprejem naročil

Mob. 040 835 644

E-mail: info@studio-amaia.si

Rezervacija termina

Dovolim, da uporabite moje podatke za namen priprave ponudbe, pogodbe in komunikacijo poslovnega sodelovanja. Prebral sem pogoje poslovanja in se z njimi strinjam.

Pogoje poslovanja si preberite tukaj.